Lean & Green

Lean and GreenBæredygtighed betaler sig

Vi har hørt en del om klimaforandringer og behovet for bæredygtighed i de senere år. Det kan som almindeligt menneske være svært at finde ud af, hvad der er følelser og hvad der er fakta. Jeg tror dog det er forholdsvis sikkert at konkludere, at bæredygtighed er kommet for at blive. Spørgsmålet er så bare, hvordan man som virksomhed nærmer sig emnet på en hensigtsmæssig måde?

Jeg har i 2014 deltaget i et nyt netværk, Lean & Green, faciliteret af Mandag Morgen og britiske SA partners. Her undersøgte vi påstanden, at bæredygtig indretning af virksomhedens processer faktisk er noget, der sparer penge. Bæredygtighed og omkostningseffektive processer er dermed ikke hinandens modsætninger, men to sider af samme sag – og egentlig hjertet af filosofien om Lean og optimering. I Toyota, hvor Lean-filosofien stammer fra, har man fem hovedmål, i prioriteret rækkefølge: Sikkerhed, Miljø, Kvalitet, Levering og Omkostninger.

Se video med Professor Peter Hines om Lean & Green på Mandag Morgens youtube-kanal, og på SA partners hjemmeside (på engelsk).

Læs mere om Lean optimering og bedre arbejdsmiljø på min side.